Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie kulinarne: kolację „Ser i Wino” które odbędzie się 22 kwietnia o godz. 19:00 w Restauracji Biôłi Trus.
W tym dniu będą mieli Państwo okazję dowiedzieć się wszystkiego na temat polskich serów kozich od samego serowara i hodowcy Tomasza Strubińskiego, szerzej znanego jako ”Koza”.
Nasz szef kuchni Łukasz Miecznikowski przygotował dla Państwa menu degustacyjne oparte o wyjątkowe kozie sery produkcji Kaszubskiej Kozy.
W świat win przeniesie Państwa nasz kierownik gastronomii, a zarazem utalentowany sommelier Wojciech Rudziecki.
Do zobaczenia!
Ser I Piwoszek/ konfitura rabarbar / King fisher sauvignon blanc
Ser II Pijana koza /marcepan/ jeżyny / Bouchard Aine&Fils Cotes do Rhone Rouge
Ser III Koza z marmuru/ wołowina/ brioche / Purcari Nocturne Cabernet Sauvignon
Ser IV Kozia rura / sorbet z jagody kamczackiej / Save Water Drink Riesling
Cena: 120 zł /os.
Zachęcamy do rezerwacji kolacji w pakiecie z noclegiem i śniadaniem.
Rezerwacje oraz zapytania proszę kierować mailowo:
recepcja@lesnydwor.pl lub telefonicznie +48 58 684 50 15, +48 691 992 588
Zachęcamy do rezerwacji kolacji w pakiecie z noclegiem i śniadaniem.