Kolacja degustacyjna Między lasami vol. 2 – 24 lutego Leśny Dwór wypełnił się wyjątkowymi Gośćmi, którzy postanowili spędzić sobotni wieczór w Sulęczynie.
Tego wieczora, na sali bankietowej zebrali się fani pysznego jedzenia, by wspólnie degustować dania przygotowane przez 6 znakomitych Chefów kuchni. Chef Patron Marcin Popielarz zaprosił do współpracy kolegów po fachu, którzy na co dzień gotują znakomite dania w swoich restauracjach.
Chef restauracji Biôłi Trus – Karol Kamiński – otworzył kolację przygotowując przystawkę: smażone smardze z pasternakiem i cząbrem. Danie zaskoczyło Gości formą, podaniem, a przede wszystkim smakiem.
Drugim daniem przygotował Chef restauracji Las i Woda w Hotelu Notera Maciej Hippler. Przygotował jesiotra z rakami, pomidorami i maślanką. Nietypowe połączenie, które zdecydowanie zaintrygowało smakiem.
Chef Bartłomiej Brzuska ze znakomitej restauracji w hotelu Raffles Europejski przygotował grillowaną pierś z przepiórki z glazurą z aronii i trybulą.
Przemysław Woźny, Chef Kuchni Searcle przy Hotelu Courtyard by Marriot w Gdyni przygotował przepyszne Consommé z dziczyzny z kurkami i borowikiem.
Daniem głównym zabraliśmy Gości na spacer po lesie – Jacek Koprowski z restauracji Fino przygotował jelenia z dereniem i gryka. Było to danie które niesamowicie wyglądało, a jak smakowało…
Finisz kolacji należał do Chef Patrona Marcina Popielarza, który przygotował crumble jagodowy z werbeną cytrynową i lodami z jałowca.
Niespodzianką dla Gości były kończące kolację petit fours, które przygotowali Chef kuchni restauracji Biały Królik Dawid Bielecki oraz Karol Sztuba z Restauracji Biały Królik w Gdyni.
Największą atrakcją dla zebranych Gości była niewątpliwie możliwość spotkania z Chefami Kuchni znakomitych restauracji. Celebrujemy relacje z Chefami, dlatego dajemy możliwość wyjścia Chefów do Gości, by mogli wspólnie dyskutować o przygotowanych przez nich daniach.
Manager Gastronomii Wojciech Rudziecki ze swoim zespołem zadbał o pyszne koktajle, a na dodatek goście korzystali z pairingu wina, który idealnie dopełnił dania.
Kolacja Miedzy Lasami to już druga kolacja degustacyjna, w trakcie której zabraliśmy Gości na spacer po lesie. Korzystaliśmy ze smaków, które można spotkać właśnie tam, w sąsiedztwie Leśnego Dworu. Wiemy, że ta kolacja już na stale wejdzie do kalendarza degustacji w Leśnym Dworze.
Zachęcamy do śledzenia naszym social mediów – tam najszybciej dowiecie się o terminie kolejnej kolacji Między Lasami.
Przed nami kolejna kolacja degustacyjna, tym razem zabierzemy Gości do Paryża! Jesteście ciekawi dań, jakie przygotują kucharze? Zakupcie bilety już dziś: FROM PARIS WITH LOVE