Sulęczyno
Recepcja: +48 58 684 50 15 Restauracja: +48 58 684 50 16
Stefana Żeromskiego 15, 83-320 Sulęczyno
english
KULINARIA

Kolacja degustacyjna Między Lasami

Kolacja degustacyjna Między lasami vol. 2 – 24 lutego Leśny Dwór wypełnił się wyjątkowymi Gośćmi, którzy  postanowili spędzić sobotni wieczór w Sulęczynie.

Tego wieczora, na sali bankietowej zebrali się fani pysznego jedzenia, by wspólnie degustować dania przygotowane przez 6 znakomitych Chefów kuchni. Chef Patron Marcin Popielarz zaprosił do współpracy kolegów po fachu, którzy na co dzień gotują znakomite dania w swoich restauracjach.

Jakie było menu kolacji?

Chef restauracji Biôłi Trus – Karol Kamiński – otworzył kolację przygotowując przystawkę: smażone smardze z pasternakiem i cząbrem. Danie zaskoczyło Gości formą, podaniem, a przede wszystkim smakiem.  

Drugim daniem przygotował Chef restauracji Las i Woda w Hotelu Notera Maciej Hippler. Przygotował jesiotra z rakami, pomidorami i maślanką. Nietypowe połączenie, które zdecydowanie zaintrygowało smakiem.

Chef Bartłomiej Brzuska ze znakomitej restauracji w hotelu Raffles Europejski przygotował grillowaną pierś z przepiórki z glazurą z aronii i trybulą.

Przemysław Woźny, Chef Kuchni Searcle przy Hotelu Courtyard by Marriot w Gdyni przygotował przepyszne  Consommé z dziczyzny z kurkami i borowikiem.

Daniem głównym zabraliśmy Gości na spacer po lesie – Jacek Koprowski z restauracji Fino przygotował jelenia z dereniem i gryka. Było to danie które niesamowicie wyglądało, a jak smakowało…

Finisz kolacji należał do Chef Patrona Marcina Popielarza, który przygotował crumble jagodowy z werbeną cytrynową i lodami z jałowca.

Niespodzianką dla Gości były kończące kolację petit fours, które przygotowali Chef kuchni restauracji Biały Królik Dawid Bielecki oraz Karol Sztuba z Restauracji Biały Królik w Gdyni.

kolacja degustacyjna między lasami sulęczyno
kolacja degustacyjna między lasami
kolacja degustacyjna między lasami
kolacja degustaycjna między lasami danie główne
petit fours kolacja degustacyjna między lasami
między lasami kolacja degustacyjna

Jakie dodatkowe atrakcje przygotowaliśmy w trakcie kolacji?

Największą atrakcją dla zebranych Gości była niewątpliwie możliwość spotkania z Chefami Kuchni znakomitych restauracji. Celebrujemy relacje z Chefami, dlatego dajemy możliwość wyjścia Chefów do Gości, by mogli wspólnie dyskutować o przygotowanych przez nich daniach.

Manager Gastronomii Wojciech Rudziecki ze swoim zespołem zadbał o pyszne koktajle, a na dodatek goście korzystali z pairingu wina, który idealnie dopełnił dania.

Kolacja Miedzy Lasami to już druga kolacja degustacyjna, w trakcie której zabraliśmy Gości na spacer po lesie. Korzystaliśmy ze smaków, które można spotkać właśnie tam, w sąsiedztwie Leśnego Dworu. Wiemy, że ta kolacja już na stale wejdzie do kalendarza degustacji w Leśnym Dworze.

Zachęcamy do śledzenia naszym social mediów – tam najszybciej dowiecie się o terminie kolejnej kolacji Między Lasami.

Gdzie i kiedy odbędzie się kolejna kolacja degustacyjna?

Przed nami kolejna kolacja degustacyjna, tym razem zabierzemy Gości do Paryża! Jesteście ciekawi dań, jakie przygotują kucharze? Zakupcie bilety już dziś: FROM PARIS WITH LOVE

kolacja degustacyjna między lasami
Bartłomiej Brzuska
kolacja degustacyjna między lasami
Przemysław Woźny
Karol Kamiński
Karol Sztuba
Karol Sztuba
Dawid Bielecki
Dawid Bielecki
Maciej Hippler
Błażej Szczepąński
Błażej Szczepański
Jacek Koprowski
Marcin Popielarz

Kontakt

recepcja@lesnydwor.pl

+48 58 684 50 15

Zarejestruj się, aby otrzymywać ekskluzywne oferty

Będziesz otrzymywał wiadomości e-mail z ofertami i promocjami.